Νέα

ΔΙΠΛΩΜΑ ΣΤΑ 17
18 Μαρτίου 2022
Μυστικά για οικονομική οδήγηση!
1 Ιουλίου 2022

Ποια είναι η μακρύτερη οδική σήραγγα στην Ελλάδα;

Ποια είναι η μακρύτερη οδική σήραγγα στην Ελλάδα;

Υπάρχει μία σήραγγα που καταφέρνει με το μήκος της να επισκιάζει όλες τις άλλες στην ελληνική επικράτεια και έχει παράλληλα τον τίτλο της μακρύτερης σε ολόκληρη τη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Ποια είναι;

Μια από τις πιο επικίνδυνες περιοχές για την οδική ασφάλεια στην Ελλάδα έχει μετατραπεί σε έναν από τους ασφαλέστερους αυτοκινητόδρομους της Ευρώπης.

Ο λόγος για τον αυτοκινητόδρομο A1, ο οποίος ενώνει ελληνικό Νότο με τον Βορρά και φυσικά την Αθήνα με τη Θεσσαλονίκη. Μεγάλο μερίδιο ευθύνης στη ασφάλεια που προσφέρει ο A1 στους χρήστες του φέρει και η σήραγγα T2 των Τεμπών, η οποία, με τη διάθεση της στην κυκλοφορία, μείωσε στο μισό το χρόνο που χρειαζόταν μέχρι τότε για να περάσει κανείς από τα Τέμπη, ενώ μείωσε και το χρόνο μεταξύ πρωτεύουσας και συμπρωτεύουσας σε λίγο πάνω από τέσσερις ώρες.

Η σήραγγα Τέμπη έχει μήκος που φτάνει τα 6 χιλιόμετρα είναι η μεγαλύτερη που θα συναντήσει κάποιος στην Ελλάδα. Η κατασκευή της ξεκίνησε το 2008 και σταμάτησε έπειτα από τρία χρόνια για οικονομικούς λόγους. Οι εργασίες για την ολοκλήρωση της ξεκίνησαν ξανά το 2014 και η παράδοση της στην κυκλοφορία έγινε στις αρχές Απριλίου του 2017.

Η επίσημη ονομασία της δίδυμης σήραγγας είναι «Μαρίνου Αντύπα-Ρήγα Φεραίο» και κάθε κάθε κλάδος της έχει δύο λωρίδες κυκλοφορίας (συν ΛΕΑ 2,5 μέτρων) με το πλάτος να φτάνει στα 3,75 μέτρα. Κάθε κλάδος έχει επίσης στα αριστερά λωρίδα καθοδήγησης με πλάτος μισού μέτρου αλλά και πεζοδρόμιο με ελάχιστο πλάτος το ένα μέτρο. Το μέγιστο ύψος για τα οχήματα φτάνει στα πέντε μέτρα.

Στην περιοχή βρίσκονται και οι σήραγγες Τέμπη 1 (Τ1) και Τέμπη 3 (Τ3), με την T1 και την T2 να είναι εκείνες που παρακάμπτουν την ομώνυμη κοιλάδα. Συνολικά το μήκος και των τριών οδικών τούνελ φτάνει τα 11 χιλιόμετρα.

https://www.carandmotor.gr/nea/poia-einai-i-makryteri-siragga-stin-ellada

Επικοινωνήστε μαζί μας!


Επικοινωνήστε μαζί μας για να μάθετε τιμές καθώς και τη διαδικασία για κάθε δίπλωμα!