Νέα

Συμβουλές για προσεκτική οδήγηση.
8 Ιουλίου 2022

Ασφάλεια για νέους οδηγούς- Επασφάλιστρο νέου οδηγού

Ασφάλεια για νέους οδηγούς – Επασφάλιστρο νέου οδηγού

Οι νέοι οδηγοί που ασφαλίζονται και επιλέγουν μια ασφάλεια αυτοκινήτου, πρέπει να πληρώσουν ένα επασφάλιστρο ως επιπλέον κάλυψη στην ασφαλιστική εταιρεία.

Ως νέος οδηγός θεωρείται κάποιος που είτε είναι κάτω των 23 ετών είτε είναι άνω των 23 αλλά έχει το δίπλωμα για λιγότερο από 1 χρόνο.

Σε αυτήν την περίπτωση είναι αναγκασμένος μαζί με την ασφάλεια αυτοκινήτου να έχει και το επασφάλιστρο, που στην ουσία πρόκειται για μια επιπλέον επιβάρυνση περίπου 25% της συνολικής αξίας του συμβολαίου.

Πάμε να δούμε όμως αναλυτικά πως επιβαρύνει το επασφάλιστρο καθώς και ποια είναι η καλύτερη ασφάλεια για νέους οδηγούς!

Επασφάλιστρο νέου οδηγού – Πως επιβαρύνει το ασφαλιστήριο συμβόλαιο

Για τις ασφαλιστικές εταιρείες, οι οδηγοί κάτω των 23 ετών ή άτομα με δίπλωμα λιγότερο από ένα χρόνο, έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να προκαλέσουν ή να εμπλακούν σε κάποιο ατύχημα.

Γι’αυτό το λόγο υπάρχει μια εξτρά επιβάρυνση στο κόστος της αστικής ευθύνης καθώς και των ιδίων ζημιών (σε περίπτωση που έχετε μικτή ασφάλιση ) που είναι περίπου 25%.

Τα αυξημένα ασφάλιστρα είστε υποχρεωμένος να τα καταβάλλεται μέχρι να συμπληρώσετε τα 23 έτη σας ή 1 χρόνο από την έκδοση του διπλώματος εφόσον είστε άνω των 23.

Το επασφάλιστρο είναι υποχρεωτικό για τις κατηγορίες που σας αναφέραμε. Αν κάποιος νέος οδηγός οδηγάει το όχημά σας , δίχως να έχει δηλωθεί και να υπάρχει το αντίστοιχο επασφάλιστρο, τότε υπάρχει πρόστιμο που υπολογίζεται με βάση τα ετήσια ασφάλιστρα του συμβολαίου.

Αν εμπλακεί σε ατύχημα, θα πρέπει οπωσδήποτε να πληρώσει το πρόστιμο πριν την διαδικασία της αποζημίωσης.

Αν από την άλλη το όχημα έχει μικτή ασφάλεια, η ασφαλιστική θα αποφασίσει αν θα αποζημιώσει ή όχι, αν δεν έχει πληρωθεί το επασφάλιστρο.

Όπως καταλαβαίνετε, είναι πολύ σημαντικό να δηλωθεί ο νέος οδηγός από την πρώτη φορά που θα ξεκινήσει να χρησιμοποιεί το αυτοκίνητο, ώστε να μην μπλακεί σε δυσάρεστες καταστάσεις.

Η προσθήκη του νέου οδηγού στην ασφάλεια είναι πολύ εύκολη – στέλνετε το δίπλωμα οδήγησης στην ασφαλιστική εταιρεία και εκείνη με τη σειρά της εκδίδει μια πρόσθετη ασφαλιστική πράξη και σας ενημερώνει για το ποσό προς πληρωμή που πρέπει να τακτοποιήσετε για να ισχύει η πράξη.

ΠΗΓΗ :https://www.asfaleies24.gr/asfaleia-gia-neous-odigous-epasfalistro/

 

Επικοινωνήστε μαζί μας!


Επικοινωνήστε μαζί μας για να μάθετε τιμές καθώς και τη διαδικασία για κάθε δίπλωμα!